1-2 flaske til maden er det ok?

Er jeg alkoholiker? Eller har jeg bare et misbrug? Er jeg bare i en periode hvor alkohol fylder mere end sædvanligt?

Genkender du lidt fra den her måde at tænke på: Jeg nok må nok erkende at det er lidt svært, at komme hjem fra en stresset dag og undlade at åbne en flaske vin til maden.

Jeg har prøvet at lade være, men det virker ligesom ikke helt, når jeg prøver at disciplinere mig selv. Måske det er fordi jeg mest disciplinere mig selv, taler strengt til mig selv, når jeg har drukket en flaske rødvin. Faktisk er jeg ikke engang alene om at drikke den, tit deler min kæreste og jeg to flasker. Vi har talt om det gentagende gange, og vi er sådan set enige, vi synes selv at vi kunne skrue ned for alkoholen, så det er så underligt at vi altid ender i samme situation, med at være enige og alligevel at åbne den falske. Det er så utroligt hyggeligt at drikke vin til sin mad, og maden smager også meget bedre.

Vi har prøvet at ændre på vores måde at drikke alkohol på, skære ned til en flaske, vente med at åbne den til vi spiser (ellers går der hurtigt 2 flasker), det skal måske lige nævnes at ingen af os er vildt berusede, vi hygger os bare med at spise god mad og forkæle hinanden, vi synes ligesom at det er i orden, når vi bare er enige om at det ikke er hverdag. Vi passer stadig vores arbejde og kunne aldrig finde på at møde op berusede på job.

Manden på bænken og dig.

Har du det på samme måde, tænker du også til tider på at skære ned på alkoholen, eller har du endda tænkt på om du skulle sige helt stop i en periode? Altså lære at drikke lidt mere behersket? At være alkoholafhængig betyder ikke nødvendigvis at du skal have en bænk på torvet og en hund du ikke har råd til at give mad! Du kan sagtens være alkoholafhængig, og samtidig passe dit job og din familie, det eneste du har tilfælles med manden på bænken er at du ikke kan sætte den grænse for dig selv.

HOV, var det provokerende? At blive sammenlignet med manden på bænken? I har stort set ingen ting til fælles ud over at i lider af samme alkoholafhængighed. Din fordel er bare at du er blevet opmærksom på problemet inden alkoholen smadre dit familie- og arbejdsliv.

Du kan sagtens gøre noget ved det! Måske vælger du at gå i alkoholafvænning? Eller måske passer du bedre ind i et program hvor du lære at drikke på en ny måde, hvor du lære at sætter grænser for dig selv. Grunden til at du skal gå i behandling er, at din hjerne lige nu ikke kan hjælpe dig, du skal have nogle værktøjer du skal bruge inden du åbner flaske 2, eller måske endda flaske 1.