3 tips til at spare penge, når du er på SU

Når man er på SU, har man ikke altid så mange penge at gøre godt med sidst på måneden. De fleste af pengene går til faste udgifter som husleje, forsikringer, fitnessabonnement og abonnement til diverse streamingtjenester. Når disse er betalt, er der ikke så mange penge tilbage til alt det sjove.

Der er mange måder, man kan spare penge, og det gælder om at skære på de ting, som man bedst kan undvære. For nogle vil det være at spise mindre takeaway, mens andre måske vil skære ned på deres tøjforbrug. Herunder kommer tre tips til, hvordan du kan spare penge på ting, som du højst sandsynligt ikke kan undvære: kaffe, a-kasse og mobilabonnement.

#1 Spar penge på kaffen

Rigtig mange studerende er dybt afhængige af kaffe i den ene eller anden form. Nogle sværger til filterkaffe, mens andre elsker en god cappuccino med masser af skum. Hvad end man kan lide, så kan kaffe være ret dyrt – i hvert fald, hvis man altid køber sin kaffe på en kaffebar. Det er dog forholdsvis nemt at skære ned på sit kaffebudget, hvis man følger et par simple regler.

For det første kan du spare mange penge, hvis du selv tager din kaffe med hjemmefra, når du skal til undervisning. Mange er forfaldne til at købe kaffe i kantinen i pausen, og selvom kaffen ofte er ret billig, så løber det hurtigt op, hvis man gør det fem dage om ugen. Hvis du skal ud og drikke kaffe med dine venner, kan du også spare penge, hvis du hjemmefra researcher lidt på kaffepriserne. Kaffe kan være rigtig dyrt, men nogle kaffebarer specialiserer sig i at lave billig kaffe, som stadig smager rigtig godt. Dem kan I med fordel besøge. 

#2 Vælg en billig a-kasse

Dengang du startede på studiet, er du helt sikkert stødt ind i nogle repræsentanter fra de forskellige a-kasser og fagforeninger, som ønsker at hverve dig som medlem. I stedet for at melde dig ind i den første og bedste du ser, kan det godt betale sig at undersøge priserne hos de forskellige a-kasser. Det er dog også vigtigt, at du finder en a-kasse, som rent faktisk passer til din uddannelse.

Det nytter for eksempel ikke at vælge en a-kasse for læger, hvis du er ved at uddanne dig til historiker. Det er dog svært at skabe sig et overblik over de forskellige a-kasser og deres priser, men du kan se a-kasserne her og danne dig et overblik.

#3 Find et billigt mobilabonnement, som passer til dine behov

En ting du helt sikkert også bruger penge på hver måned, er dit mobilabonnement. Det første du skal gøre, er at få afdækket dine abonnement behov. For eksempel om du taler meget i telefon, om du bruger meget data til at streame serier eller spille spil, når du er på farten. Søg på nettet og find de billigste mobilabonnementer og spar penge hver måned, så der er penge til lidt mere af det sjove.