Alt du skal vide om selvsalg af andelsbolig

Man kan her læse, hvordan man laver et selvsalg af andelsbolig. Det er godt at kende til en række forskellige tips og tricks til at få mest ud af sit salg. Man kan nemlig spare mange penge ved at lave sine egne salg. Man sparer nemlig de penge, som en ejendomsmægler skulle have for at lave salget for dig. Det kan derfor give god mening for nogen.

Man må dog ikke glemme, at det kræver noget ekstra tid at lave et salg uden en ejendomsmægler. Læs mere på https://www.nemadvokat.dk/blog/bolighandel/guide-til-selvsalg-af-andelsbolig/ for mere information.

Hvad er en andelsbolig?

En andelsbolig er en ejendom, som drives og ejes af flere forskellige mennesker. Her samarbejder man om at eje det. Man driver det i en andelsforening, hvor man så alle ejer en del af ejendommen. Man ejer ikke selve lejligheden, men derimod retten til at bruge den gældende lejligheden. 

Alle andels-ejere deltager i et formuefællesskab. Her driver man det altså sammen, hvilket også betyder, at man møder op til fællesskabet møder og andre ting, som man samarbejder om at lave for at få det hele til at fungere på den bedst mulige måde. 

Hvad koster sådan et salg?

Det er meget forskelligt fra salg til salg. Man sparer jo som sagt nogle penge på ejendomsmægleren, hvis man laver et selvslag af andelsboligen. Et selvsalg af andelsbolig kommer meget an på, hvor meget tid man selv vil bruge på det. Det har også indflydelse, hvor meget man vælger at inddrage bestyrelsen i sit selv. 

Det vil typisk koste mellem 5-10.000 kroner at skulle sælge selv. Det er dog meget forskelligt fra salg til salg. Det er derfor ikke noget, som man kan regne med 100%. Det kommer meget an på de enkelte gebyrer, som man kan møde.

Husk at tjekke diverse regler i din forening

Det er meget forskelligt fra forening til forening, hvordan de præcise regler er for et selvsalg af andelsbolig. Det er derfor en meget god ide, at man lige undersøger, hvilke regler der gælder for en selv. Nogle steder kræves det nemlig, at man får lavet et VVS-tjek eller et el-eftersyn. Det kan være sådan nogle ting, som man skal sørge for at have styr på. Her kan der også fint komme nogle ekstra udgifter, som man skal være parat på at kunne klare, hvis man gerne vil lave et godt salg. 

Sådan her sælger du den

Når det kommer til selve salget af andelen, så kan det også her variere meget fra forening til forening. Man kan derfor ikke lave en opskrift, som alle kan følge. Noget der gælder for alle er dog, at man skal sørge for at markedsføre sin salg. 

Det handler om at skabe så meget opmærksomhed omkring det som muligt. Jo flere der ser, at man gerne vil sælge, jo større chance er der også for at man får det solgt. Det hele går også lidt hurtigere, hvis man sørger for at markedsføre sit salg.