De bedste måder at finde rav på på den danske vestkyst

Rav er en ædelsten, der har eksisteret i 40 millioner år, og den findes over hele verden. Du kan finde den i mange farver, herunder gulbrun (almindelig), rød (sjælden) og blå (meget sjælden). Rav varierer også i gennemsigtighed, hvor nogle er næsten helt klare, mens andre er mere uigennemsigtige

Redskaber, du kan bruge

Hvis du ønsker at finde rav på den danske vestkyst, er der et par ting, der kan hjælpe dig! For det første er det bedst, hvis du tager af sted sammen med en person, der ved, hvor du skal lede efter rav, da områderne varierer alt efter tidevandet og årstiden. En kraftig ravlygte er et fantastisk at finde rav med. Den får ravet til at lyse op i en gul farve, så det vil være svært at undgå at få øje på det. Du kan også bruge en ravkese, som er ideel til at finde rav i vandkanten.

Størst chance for at finde

Der er størst chance for at finde rav, efter det har været stormvejr, hvor bølgerne har gået højt op på bredden. På den måde er der størst chance for, at rav er skyllet op på land eller i vandkanten.

Efter det har været storm, så er det også bedst at finde rav, i hvertfald, hvis du bruger en ravlygte, at gøre det i daggry/aften, så lystet får den bedste effekt. Blogindlæg: “De bedste måder at finde rav på den danske vestkyst”

Tjek om ravet et ægte

Hvis du finder rav, så kan det også ofte snyde med, bare at være noget plastik eller en sten. Derfor findes der nogle metoder, som kan afgøre, om du har fundet ægte rav eller ej.

  • Bank mod tænderne – Hvis du banker stenen mod tænderne, skal det lyde mere hult, end hvis du gør det med en almindelig sten. Hvis lyden er hul, så er det sikkert rav.
  • Kan ravet flyde? – Tjek i noget saltvand, og ravet, du har fundet, kan flyde. Synker den til bunds, er det ikke rav, men hvis den flyder i overfladen, så er det rav.
  • Brænd den – Det lyder voldsomt, men faktisk er det en nem måde at finde ud af, om man har fundet ægte rav. Du tager nemlig en lighter, og lige “steger” ravet lidt, så det bliver varmt, hvilket vil afgive en lugt. Lugten afgører nemlig, om det er ægte rav. For hvis det er ægte rav, vil du hurtigt kunne lugte en form for gran, når du brænder rav af.