Den perfekte 3-retters menu

Når man skal sørge for mad til større forsamlinger, er det ofte at man vælger at bestille mad udefra, men hvad slags mad passer bedst til hvilke forsamlinger, og hvad er det mest imponerende mad du i dag kan stille på bordet. Det bliver anbefalet at man til større arrangementer altid sørger for mindst at servere 3-retters menuer, da det giver en større chance for at imponere sine gæster. Bliver gæsterne skuffet over forretten må man altså håbe på man i stedet for kan tilfredsstille dem med både hovedret og dessert, det er selvfølgelig at håbe på man kan gøre det godt på alle tre retter, men så længe man har mindst to retter som falder i gæsternes smag, så burde gæsterne i sidste ende være fint tilfredse.

 

Forret

En forret er typisk noget med fisk og en meget lille position, så folk ikke bliver mætte allerede før hovedretten. Vil man gerne gøre enhver forsamling glade, så er det nemt og enkelt, man bestiller en klassisk rejecocktail. Selvom de fleste nok godt ved hvad der er i en rejecocktail og hvordan den ser ud, så er det altså pillede og afkølede rejer, som man ofte serverer i cocktailglas sammen med hjertesalat, cherrytomater, en lækker hjemmelavet thousand island-dressing, og en citron ved siden af.

 

Hovedret

En hovedret der vinder hver gang, er en god oksemørbrad. En ret man typisk ser på nytårs menuen, men bestemt også et stykke kød som er værd at servere på andre tidspunkter om året. Til en god oksemørbrad, hører der sig en god sovs til, og her anbefales det at servere en klassisk rødvinssauce, der virkelig får det bedste frem i kødet. Selvfølgelig skal der kartofler til en god sauce, og her bør man udnytte den danske kartoffel sæson og serverer nye danske kartofler for gæsterne.

 

Dessert

Gæsterne er nu godt proppet og har brug for en let dessert, der ikke fylder for meget. Her kan man servere et lækkert stykke chokoladekage, med chokoladeknapper der får kagen til at glide lige ned i gæsternes mave. Hertil er der ikke så meget andet at sige end velbekomme.