En række gode råd til nytårsaften

Skal du afholde nytårsfest? Så er der god grund til at begynde at overveje, hvordan du arrangerer den perfekte fest for dig og dine gæster. Der er mange muligheder, men det kræver, at du planlægger festen nøje, så alt forløber, som det bør. Bliv klogere her.

Du bør ikke stå i køkkenet hele aftenen

Noget, der kan dræbe enhver fest, er, hvis værten står i køkkenet hele aftenen. Du bør derfor forberede så meget af maden som muligt, medmindre du planlægger at bestille maden udefra. Det kan være en god løsning, som med garanti vil kunne betale sig, da der findes mange forskellige steder, hvor du kan få lækker nytårsmad.

På den måde slipper du for selv at skulle stå i køkkenet, og i stedet kan du snakke med alle dine gæster, hvilket både de selv og du vil blive glad for, når alt kommer til alt. Der er dog ingen garanti for, at du ikke vil skulle stå lidt i køkkenet, da maden også kræver en smule omsorg, selvom du har bestilt den udefra.

Drikkevarer bør der være rigeligt af

Hvis det er dig, der står for at holde nytårsfest, så er det også dig, der står for at bestille drikkevarer – og her bør der være rigeligt af slagsen. Du skal naturligvis købe alle de traditionelle drikkevarer, så du er sikker på, at der er styr på traditionerne. Du kan eksempelvis købe en champagnekøler, som du kan placere champagnen i.

Herudover skal der også være mad og drikke til aftensmaden, hvis du vil være sikker på, at der ikke er nogen, som går tørstige i seng. Det kan både være vin, spiritus, øl, sodavand og vand. Der er mange muligheder, men der bør være noget for enhver smag, så alle har mulighed for at få stillet tørsten både før, under og efter maden.

Send invitationer i god tid

Noget andet, du bør være opmærksom på, når du skal arrangere en nytårsfest, er, at du skal sende invitationer ud i god tid. Det skal du gøre, fordi det er en god idé, hvis du gerne vil være sikker på, at personerne, som du inviterer til festen, rent faktisk har mulighed for at komme, så de ikke laver andre planer.

Du bør desuden starte med at skrive til de personer, som du planlægger at invitere, før de kommer, så du kan forhøre dig om, hvorvidt de har mulighed for og lyst til at komme, før du sender invitationer ud. Så er du sikker på, at du ikke sender invitationer ud til personer, som alligevel ikke kan komme til festen.