Hættetrøjer og deres historie

Hættetrøjer er en fast bestanddel af mange menneskers garderobe. De er perfekte til efterårs- og vintersæsonen, og de er behagelige at have på under både afslappede og sportslige begivenheder. Men kun få mennesker ved, hvor hættetrøjer kommer fra, eller hvordan de har fået deres navn! I denne artikel vil vi tage et kig på hoodie-historien, så du kan lære dit yndlingstøj bedre at kende.

Hvad kendetegner en hættetrøje?

En hættetrøje er en sweatshirt med en hætte på. Hætten kan bæres over hovedet eller trækkes op om halsen for at holde varmen. Hættetrøjer er typisk fremstillet af bomuld eller polyester og fås i mange forskellige farver og designs.

Hættetrøjens historie går tilbage til begyndelsen af det 20. århundrede, da amerikanske universiteterne begyndte at gøre beklædningsgenstanden mere populær. Hættetrøjen var oprindeligt kendt som en “hood” og blev båret af atleter for at holde varmen under sportsbegivenheder. Det var først i slutningen af 1970’erne, at sweatshirten med hætte begyndte at blive omtalt som en “hættetrøje”.

Dens popularitet steg i begyndelsen af 2000’erne, da blev de båret af en række berømtheder, bl.a. Eminem og Justin Timberlake. Siden da er hættetrøjen blevet en fast bestanddel i mange menneskers garderobe og er med til at lave en tøjstil i sig selv.

Fordele ved hættetrøjen

Der er rigtig mange fordele ved hættetrøjen. Trøjen kan nemlig bæres af alle menensker, uanset køb, alder og kropsstørrelse. Man kan have den på en almindelig hverdag ligesom med en trøje i strik, når man fryser, som jakke om aftenen, når det er mildt i temperaturen, og så kan du få dem i alverdens farver.

De mest gængse er de simple trøjer med hætte er ensfarvet, men de også også med forskellige prints på brystkassen. Det kan måde være motiver, tekster eller andet. De fleste hættetrøjer har lommer i siderne, men nogle har også lommer på maven.