Historien om danske julekalendere i fjernsynet

Det er juletid, og hvilken bedre måde at komme i festlig stemning på end ved at se nogle af dine yndlings danske julekalendere i tv? Gennem årene har der været en række forskellige danske julekalendere, der er blevet sendt i fjernsynet. Nogle er nye, mens andre har eksisteret i årtier, men som stadig står klart for mange selv den dag i dag. Her vil vi blot nævne nogle af de mest populære tv julekaldere, som er blevet sendt.

Bamses Julerejse

En julekalender for børn, som elsker den gule bamse-bjørn med hans ven Kylling og ælling. Bamses billedbog blev sendt som børnetime i gamle dage, hvor vi først fik venskab til Bamse, og så kunne det ikke blive mere fantastisk, at i december måned, 1995, kunne vi se Bamse på skærmen hver dag i Bamses Julerejse.

The julekalender

En voksen julekalender, som har en tendens til at være en tand uhyggelig. En stemning, vi ikke var vant til. Men alligevel fik vi i 1991 kendskab til de 3 nisser, Hansi, Fritz og Günther, som skal finde nøglen til en spilledåse. Denne julekalender bliver stadig sendt den dag i dag.

Nissebanden

Nissebanden er også en julekalender, som stadig bliver genudsendt. Her følger vi 5 nisser, som har hver deres personlighed, som skal arbejde for selveste julemanden. Men det er ikke altid lige nemt, og vi må også erkende, at vi stadig synger julekalenderens sange i dag, såsom: Risengrød og Nissebandessangen.

Pyrus

Du kender helt sikkert den frække nisse, som har en god intention, men som bare altid ender i problemer. Pyrus har lavet mange forskellige julekalendere, og det var også Pyrus der lavede den første julekalender med 3D briller, som gav en helt ny oplevelse til fjernsynet og til julekalendere.

Julestjerner

En nyere julekalender, som blev sendt på DR i 2012. Julestjerner handler om 13 årig Søs, som møder Bob, og hele julekalenderen har et astronomisk tema, hvor de finder en ukendt stjerne, som de er overbevist om er supernova. Imens de undersøger hvad det kan være, så sker der mærkelige ting i byen, som de også skal rette deres opmærksom mod.

Tinka

Tinka er en af de nyeste julekalendere, som blev sendt indenfor de seneste år. Tinka er blevet sendt 2 sæsoner. Den første er Tinkas Juleeventyr, og 2. sæson hedder Tinka og kongespillet. Tinka er halv menneske og halv nisse, som ikke er det mest populære, samtidig med, skal hun skal redde Kongen i nisseland, Storm, som er forsvundet.