Hold den perfekte nytår

For mange er nytårsaften en af årets største festligheder og en god undskyldning for at spise noget lækkert mad og drikke og noget godt vin. Det kan være at I ønsker at gøre det nemt for jer selv og bare bestiller noget ramen i København, eller I går all in med rejecocktails og steg. 

 

Der er mange måder at holde den perfekte nytår på, helt afhængigt af, hvem du er. Nedenfor får du nogle gode idéer til, hvordan du holder en fantastisk nytårsfest, så den bliver præcis som du vil have den. 

 

Inviter de rette gæster

 

Afhængigt af hvilken type nytårsfest du ønsker at holde, skal du invitere nogle gæster. Hvis du bare ønsker at det skal være en stille og rolig komsammen med et par venner, kræver det ikke lige så meget planlægning, som hvis du vil holde en større fest. 

 

Du skal også invitere de personer, som har de samme forventninger til aftenen som dig selv. Hvis du selv ønsker at det bare skal gå stille for sig, men dine gæster har nogle andre forventninger til aften, kan dette medføre større problematikker. Forventningsafstem derfor på forhånd, så alle er forberedt på, hvilken type aften det skal være.

 

Nytårsmaden 

 

Nogle går meget op i, hvad der skal serveres nytårsaften, mens andre finder maden en smule ligegyldig. Hos nogle er der eksempelvis tradition for at spise noget bestemt, fordi det bringer held i det nye år. 

 

Andre vil bare gøre det så nemt for dem selv, som overhovedet muligt, og bestiller derfor take-away. Det er specielt eftertragtet at bestille sushi eller en ramen menu i København blandt de unge, der mere går op i selve festen og ikke gider at bruge særlig meget tid i køkkenet på denne dag. 

 

Spørg eventuelt hvad dine gæster kunne tænke sig at spise, så det ikke er forgæves, at du bruger flere timer nytårsdag, på at lave lækkert mad til alle. 

 

Drikkevarer

 

Til nytårsaften er det for mange vigtigt, at der er nok drikkevarer til alle gennem hele aften. Det er derfor en god idé at sørge for at byde gæsterne velkommen med en velkomstdrink, og sørge for at der både er rød- og hvidvin til maden. Desuden kan det også være, at der skal serveres portvin og cognac til kaffen, og så skal der selvfølgelig være masser af champagne til når klokken slår tolv.

 

Derudover er det en god idé at have sørget for diverse andre genstande, såsom øl, rosé osv. Det er dog heller ikke alle der drikker alkohol, måske fordi de er i bil. Sørg derfor for at der også er noget til dem. 

 

Underholdning

 

Det er altid en god idé med et sjovt indspark og et underholdende element, på en aften som nytårsaften, hvor man er sammen i mange timer. Prøv derfor at lave nogle lege eller spil, så I kan få er et godt grin, eller invitér en der kan komme og spille noget musik eller lignende. 

 

Der findes mange forskellige slags underholdning, det handler bare om at være kreativ. Så put gerne noget energi ind i underholdningen, da det tydeligt kan mærkes blandt gæsterne, hvis du har gjort dig umage.