Hvad er mad og hvor vigtigt er det?

Mad er noget vi alle skal have for at overleve. Så ingen kan undgå at spise, men hvor stor betydning har det i vores hverdag, og ved folk hvad de indtager og har brug for? Denne artikel uddyber nogle af næringsstofferne der er i mad, og hvad de kan gøre for din krop.

 

Der er 5 næringsstoffer og de hedder som følgende.

 

Proteiner, kulhydrater, fedt, vitaminer og mineraler. Disse 5 næringsstoffer er nødvendige for mennesker at overleve. Derfor skal vi indtage dem, men med måde. Spiser man for meget bliver man overvægtig, og spiser man for lidt, så er man undervægtig. Derfor handler det om at finde den gyldne balance i ens madvaner. 

 

Tager man en almindelig hverdag for de fleste folk, så starter den som regel med et morgenmads måltid, denne skal indeholde de rigtige næringsstoffer som kan hjælpe kroppen med at holde energien oppe de første timer på arbejdspladsen. Nogle virksomheder har catering firmaer til at levere mad til dem, og de sørger for at deres mad indeholder præcis de næringsstoffer kroppen har brug for.

 

Har man ikke denne mulighed er det op til en selv at skulle sørge for at få den rigtige mængde næringsstoffer i løbet af dagen. 

 

Proteiner hjælper kroppen med at opbygge muskelvæv, vedligeholde cellers sundhed og også for at styrke kroppens immunforsvar. Det er derfor vigtigt at indtage måltider der indeholder proteiner.

 

Kulhydrater bruger kroppen som energi, og findes typisk i sukker, stivelse og kostfibre. Det er også vigtigt for kroppen at man indtager kulhydrater, men med måde. Ligesom med proteiner og alt andet skal man sørge for at ikke få for meget af det ene og for lidt af det andet. Man kan derfor undersøge hvad ens krop har mest brug for til ens livsstil.

 

Tag gerne fat i en kostvejleder eller spørg google til råds, der findes et hav af løsninger til alle mennesker. Tænk fornuftigt og hav det godt.