Hvordan finder en det klogeste MC lån? 

Hvordan finder en det klogeste MC lån? 

Er man på udkig efter en splinter ny bil eller vil have skiftet den gamle ud med en mere økonomisk, men har ikke finanserne til det? Så kan et billån være en god løsning for en. Når du skal have et billån er der som udgangspunkt 2 valgmuligheder ; om det bør være med eller uden sikkerhed i faretøjet. Forskellen på de to er at långiveren kan tilbyde billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, altså at låneudbyderen har delvist ejerskab i faretøjet. Det vil dermed sige, at når en som låneren ikke overholder betalingsforpligtelserne, der er ved billånet kan långiveren tage bilen tilbage og videresælge den for derved at kunne indfri bilånnet en har underskrevet. Det kan være en smart løsning, når du overbevist om at du kan overkomme ens betalingsbetingelser over tiden, da det her typisk kan være lukrativt for låneren at underskive dette billån. Da renten over låneperioden for det meste er billigere. 

Afgørende faktorer at være opmærksom på, hvis en optaget et billån 

De 2 afgørende faktorer man skal kigge på, når du skal underskrive et bådlån er lånebeløbet og løbetiden. Lånebeløbet er det beløb i Kr man låner af udbyder for at kunne købe båden. Løbetiden er den længden på lånet, som lånet skal afbetales over. Lånebeløbet er faktisk den mængde penge man bør bruge til købet af båden. Så det er noget man selv kan ændre på afhængig af hvilken motorcykel du ender med at købe. afdragsperioden kan ligeledes reguleres alt efter hvor mange penge man har råd til at afdrage billånet på årsabasis. billånet kan derved blive dyrere ved at man har en længere løbetid.  

Hvordan bør man tage dit billån? 

Hvis man bør afgøre hvordan en skal tage sit MC lån er det essentielt at kigge på den individuelle rente på det bådlån man ønsker. Eksempelvis, når du står og skal have en ny bådlån er det skønt at vide om man har penge til at starte det MC lån. En hurtig måde at holde overblik er at tage en dialog med sin bank for at efterspørge hvordan din likvider ser ud og hvad en har råd til. Her kan man naturligvis regulere det en my alt efter om du finder sin ønske båd og så kan man stige det en smule. Det er naturligvis at træffe noget, som du kan afbetale i det lange løb. Når man skal beslutte hvordan ens MC lån skal være er det dejligt at forstå hvor mange penge man har i dit månedlige budget til at afbetale på det pågældende billån.  

Ny eller gammel båd 

Det er essentielt at du tænker over den naturlige værdi nedsættelse som motorcyklen får over perioden. Og om man kan komme ud af et for stort bådlån, for hvis motorcyklen har fået så stor en værdinedsættelse, så man ikke kan slippe ud af billånet ved at sælge den. Går du og betaler for luft og det er klart det du mest vil slippe for. Derfor er det klogt, at du ved at det er denne båd man ønsker at have i en lang periode. Ved en ny motorcyklen får de den mest omfattende værdinedsættelse, hvis motorcyklen kører fra forhandleren. Derfra falder bilen ikke så stejlt i vurdering. Hvis du ser på en gammel bil, som er anvendet eller andet er det afgørende at man for kontrolleret standen af båden.  

Så hvis man vælger at afbetale billånet over 10 år, men du sælger motorcykel efter 5 år, så afbetaler du måske på en bil man ej mere har, det ikke er klogt.  

Hvis du eksempelsvist skal have en bil og derfor har brug for et bådlån, så er der nogle kriterier for at du kan påbegynde et MC lån.  Du bør være fyldt 21 år gammel, du skal have en årlig indtjening på 180.000 kr  

Som låntager er der to muligheder i henhold til om det bør være med eller uden udbetaling, altså, at man forudbetaler en del af det samlede beløb fra køb af. De fleste lånudbydere kræver i dag, at du lægger 10-20 % af det fulde beløb af med det samme ved køb af en ny båd.  
 
Det kan være meget klogt at få tilbud fra mange differentierede lånudbydere før du påtager en beslutning om hvor du skal optage ens MC lån henne, da der som oftest er en variation.