Hvorfor vælger gulvafslibning frem for nyt gulv

Det er et af de mange spørgsmål der bliver stillet, når jeg som fagmand  bliver spurgt om hvad der er bedst at vælge. Det hurtige svar vil altid “det kan jeg ikke sige” og det er simpelthen fordi at jeg skal se gulvet, mærke det og fornemme om det vil give mening at gå efter valg 1 eller valg 2. 

Hvad kan du selv gøre ?

Noget af det du selv kan gøre for at komme dit store spørgsmål til livs er selvfølgelig, at tjekke gulvet i sømmene, og nej du skal ikke kigge efter søm, du skal tjekke gulvet og se hvilken stand det er i. 

Kig efter følgende på trægulvet: 

Opfylder du flere af nedenstående, så er en gulvafslibning det rette valg for dig

– Mærk overfladen, kan du bøje træet 

– Find et sted, som ikke er synligt fx. et hjørne eller bag et stort møbel, skær ned i træet og se hvor meget træ du har tilbage. Alternativt kan du tage trælisten af og se om der er hul bag den for at se.

– Har træet kun små ridser 

Som sagt kan du sige ja til flere af ovenstående så er det en god ide med en gulvafslibning, men er du i den anden grøft, så kan det godt betale sig at få skiftet gulvet ud med et nyt gulv evt. et klikgulv. 

Et nyt gulv skal du dog have OBS på flere ting blandt andet om gulvet er lige. Er gulvet ikke lige anbefaler jeg ikke at du får lavet en gulvafslibning. Det kan dog være utrolig svært at se derfor kan det altid betale sig at få en fagmand ud for at kigge på opgaven. Du kan fx. finde en gulvafsliber her https://www.ncgulve.dk/gulvafslibning/ det er en gulvmand med mange års erfaring, som du altid kan stole på. Vi har brugt ham før og det må jeg bare sige, det er lige i skabet.

Har du undersøgt gulvafslibning?

Har du kigget nøje på hvilket gulvmand du ønsker? Ikke? Så skal du altså virkelig i gang, fordi det er ikke lige til og der kan være mange skjulte emner, som din gulvmand måske ikke fortæller dig. Du skal derfor altid være meget konkret og meget kritisk, når du vælger gulvmand. Det er ikke nok at kigge på prisen, det kan måske afspejle lidt, men det er bestemt ikke entydigt med at det er godt eller skidt. Kig nærmere på anmeldelser, billeder, hjemmesidens troværdihed med videre.