Indret det perfekte køkken trods lidt plads

Selvom man bor på lidt plads, kan man godt have store drømme om et lækkert køkken. Men hvordan får man plads til det hele, og samtidig får et fedt køkken? Kig med her, og få nogle tips til det perfekte lille køkken. Tag de ideer du kan bruge, og få et lækkert køkken trods lidt plads.

 

Tænk dig godt om

I disse tider er der meget fokus på at indrette sig mest funktionelt på lidt plads. Når man ikke har ret mange kvadratmeter at gøre godt med, må man tænke højden med ind i indretningen. Overvej ekstra høje skabselementer, eller flere oven på hinanden. På den måde får du ekstra opbevaringsplads ret enkelt. Overvej også en skydedør i stedet for en almindelig dør. På den måde virker rummet større, og døren optager ikke plads ind i køkkenet. Du kan også overveje at lade køkkenet fylde hele den ene væg, så er der mere gulvplads, og den anden væg er fri til for eksempel billeder eller hylder. Gulvplads er super vigtigt i et lille køkken, da det får rummet til at syne større.

 

Brug hjørnerne effektivt

Når man har et lille køkken, må man endelig ikke spilde hjørnepladsen. Tænk hjørneskabe ind i indretningen. Ved at bruge hjørnerne i indretningen af det lille køkken, kan du måske endda få plads til spiseplads i det lille køkken. Vigtigst er at få køkkenet til at syne større end det faktisk er. Det kan du for eksempel gøre ved at bruge smalle overskabe som underskabe. På den måde får du flere centimeter ekstra plads i det lille køkken. Måske er det ikke nødvendigt med et helt nyt køkken. Måske kan du opgradere det gamle, og alligevel frigøre lidt mere plads i rummet. Ofte skal der ikke så meget til, før man får skabt et lækkert rum, trods få kvadratmeter.