Min sommerferie ødelagt igen af min fars drikkeri.

Min sommerferie ødelagt igen af min fars drikkeri.

Det skulle have været min sommerferie. Jeg havde glædet mig til den i månedsvis, men min fars drikkeri ødelagde det hele. Igen. Det virker som om han ikke kan gå en eneste dag uden at drikke sig fuld, og det ender altid med at skabe problemer. Denne gang kom han op at slås med en af de andre gæster på hotellet, og sikkerhedsvagterne måtte gribe ind. Jeg var så flov. Jeg ville bare ønske, at han allerede ville holde op med at drikke.

 

Ikke et ny problem, det har stået på i årvis.

Det har kun skabt problemer i årevis. Min fars drikkeri har altid været et problem. Jeg kan huske utallige gange, hvor han kom hjem fuld og begyndte at skændes med min mor. Nogle gange blev han endda fysisk, selv om det heldigvis ikke skete så ofte. Jeg voksede op og troede, at det var normal adfærd, men det er det ikke. Jeg ved nu, at det ikke er rigtigt, og jeg ville bare ønske, at han ville stoppe.

 

Hvad kan jeg gøre?

Jeg ved ikke længere, hvad jeg skal gøre. Jeg har prøvet at tale med ham om det, men han benægter altid, at der er et problem. Han siger, at han kan klare sin alkohol og at jeg ikke skal bekymre mig om ham. Men hvordan kan jeg ikke bekymre mig? Hver gang han drikker, sker der noget dårligt, og jeg er bare træt af det.

 

Professionel alkoholbehandling er den eneste holdbare løsning.

Jeg har fået at vide at benægtelse er en del af sygdommen alkoholisme, og den eneste vej ud af problemet er hvis min far vil indvillige i at går i en professionel alkoholbehandling.

Indtil nu har han altid sagt at han nok selv skulle få stoppe sit drikkeri, men det har han sagt i mange år, men det ender altid med at han holde er ”lille” pause og i løbet af nogle uger eller nogle måneder er han tilbage til det sammen drikkeri som før.