Mini-guide: Sådan bygger du dit eget anneks i 2023

Du vil have et anneks. Og endnu vildere endnu: Du overvejer at bygge det selv.

Pisse fedt!

I denne artikel dykker vi ned i præcist hvad det kræver at bygge annekset selv. Læs med her, og bliv inspireret. Og hvis du vil vide mere, så kan du læse alt om anneks på linket her.

Byg dit eget anneks

Når du skal bygge dit eget anneks, så skal du selvfølgelig selv have grund-værktøjet i orden. Du ved: hammeren, skruemaskinen, saven, osv. Men alt det går vi ud fra, at du allerede har styr på.

Vi går også ud fra, at du har (eller har tænkt dig at) investere(t) i et “byg-selv-anneks”-kit – det kan du få i langt de fleste byggemarkeder.

Sidst, men ikke mindst, så skal du selvfølgelig have styr på reglerne, når du bygger et anneks på din grund. Disse regler kan du få et hurtigt overblik over på linket længere oppe på siden her.

Når du har disse ting på plads er du klar.

Trin 1: Skaf en byggetilladelse

Du skal have en byggetilladelse, før du går i gang med at opføre dit nye anneks. Det skal du søge om hos kommunen. Få søgt byggetilladelsen i god tid – den gennemsnitlige behandlingstid på byggesager på landsplan er ca. 60 dage.

Trin 2: Støb fundamentet

Dit anneks har brug for et fast grundlag at stå på. Få fundamentet støbt – og gør det gerne armeret med stålgitre.

Trin 3: Få bygget annekset

Så er det blevet tid til at invitere gutterne over på forlænget weekend, og sørge for, at der er øl på køl. Nu skal der bygges – og annekset er heldigvis et projekt, der for et par gutter eller tre kan gennemføres på en weekend eller to. 

Følg manualen, som fulgte med “byg-selv-anneks”-kittet.

Trin 4: Husk træbeskyttelsen

Når du er færdig med annekset skal du huske at beskytte annekset mod naturens barske hånd. Og dette gør du bedst enten med maling eller med regulær træbeskyttelse. Giv det 1-2 lag – så har du et lækkert, nyt anneks, der kommer til at holde i mange år fremover.