Oplev vinterferien fra andre vinkler

Vinterferien er måske det tidspunkt, hvor du tager på skiferie og er sammen med familien på pisterne. Men det er ikke noget, som du kan gøre så meget af dette år, og derfor har du brug for nogle nye idéer til, hvad du kan lave med familien.

Der er mange måder, du kan skabe samvær med børnene og resten af familien på, hvor I virkelig kan bruge tiden sammen og lave noget i fællesskab. Og det er faktisk ikke kun aktiviteter, som I kan bruge i ferier, men også i hverdagene.

Læs med her og bliv inspireret til, hvad I kan lave sammen som familie i vinterferien og hverdagene, hvor i både skaber fællesskab og lærerige lege.

Brug tiden i haven med børnene

At bruge haven til aktiviteter i vinterferien er faktisk en helt fantastisk måde at skabe samvær og fællesskab på sammen med familien. Det er for det første grundet, at haven ligger lige ved huset, så der er mange muligheder for aktiviteter.

Noget som dig og familien og især børnene kan få noget ud af, det er at plante blomster, planter eller andet i haven, for så får børnene både noget at lære, samtidig med at det er sjovt.

Så næste gang du skal have en kapilærkasse til salat, så gem opgaven til, at dig og børnene og resten af familien kan gøre det sammen. Det er nemlig en helt utrolig god måde at være sammen på og få gjort noget praktisk i hjemmet.

Hverdagsligt samvær med børn

Det kan være svært at finde aktiviteter at lave med sine børn hver dag, men sådan noget som havearbejde er for det første noget, du altid kan lave med dine børn.

Derudover er der også mange andre ting, du kan lave med børnene både i vinterferien, men også hverdagen. Det kan selvfølgelig være svært at få inspiration til hverdagen med børn, men der er nogle aktiviteter, du altid kan hive frem i nød.

I kan fx synge sange, bygge papslotte, lege gulvet er lava eller måske endda lave labyrinter ude i haven. Der mange måder at aktivere den lille på, man skal bare lige hjælpes på vej med inspirationen.

Sørg derfor for at være kreativ med børnene, hvor du både kan inkorporere læring i legen, så du hele tiden sørger for, at børnene bliver aktiveret i legen i hverdagen og i vinterferien. Man kan nemlig sagtens gøre lærdom sjovt.