Sådan kommer du til bunds i vasketøjet

Det lyder båre så åndsvagt, når andre siger det, men du ved jo godt, at du selv føler akkurat det samme. Tiden flyver jo bare afsted. Dagligdagens hektiske rytme er virkeligt som et hamsterhjul, og man når kun lige at få pusten i weekenden, før det går løs igen. Hvordan kan der være så meget vasketøj, altid? Hvorfor kan du aldrig finde makkeren til 7 ud af 10 par sokker? Altså, hvor gemmer de sokker sig? Måske sammen med de forsvundne Tupperware låg! Sagen er jo nok den, at de er i næste hold vasketøj, som nu bliver vasket om et par dage, fordi den meget gamle tørretumbler er blevet for dyr i drift, eller den har simpelthen stillet træskoene. Så tøjet skal tørres på et tørrestativ i stuen, og der er altså kun plads til et tørrestativ. Du bor jo altså ikke i et kæmpe palads!

Sæt en rutine

Dette betyder, at du skal bestemme, hvor ofte du skal afsætte tid til vasketøjet. På denne måde kan du slappe af på de dage, der ikke er ”vasketøjsdag”, og give den en skalle på de dage det er vasketøjsdag. Ellers kan vasketøjet hurtigt føles som et job, der bare aldrig har en ende.

Sortér vasketøjet

Selv hvis du ikke har meget plads til en vasketøjskurv, kan du spare meget tid, hvis du fordeler tøjet allerede, når det kommer i snavsetøjskurven. Og børnene kan sagtens hjælpe til med dette. Så lærer de jo også noget undervejs.

Indret en vasketøjsafdeling

Uanset hvor meget eller hvor lidt plads du har, så skal tøjet lægges sammen, når det er tørt. Og der er altid noget i lommerne, som skal tømmes, før bukserne bliver vasket. Og der er måske et eller andet, der skal syes. Hvis du har pletfjerner, sytråd, en skål til diverse lommefund og en kurv til det vaskede tøj til hånde, er du godt på vej til at have mere orden i dit vasketøj.

Få de våde tøj op at hænge eller i tørretumbleren så hurtigt som muligt

For at undgå at hele vasketøjsprocessen tager dagevis, så skal tøjet tørres hurtigst muligt. Mange kan slet ikke undvære en tørretumbler, og slet ikke om vinteren, så hvis du mangler en, så anskaf dig en nu, lån penge nu i dag.

Håndklæderne

Når du tørrer håndklæder i tørretumbleren, så prøv at lægge et tørt håndklæde ind sammen med de våde. Det sparer både tid og penge.

Strygetøjet

Afsæt en dag om ugen til at ordne strygetøjet. Måske er det bedst at stryge en weekend formiddag, mens du lytter til musik, eller en onsdag aften foran fjernsynet. Hvad enten dag du vælger, så skal du være konsekvent og holde ved rutinen.

Igen, hvis du går ned på udstyret, så er der hjælp at hente, find det bedste lån her. Det er værd at investere i et ordentligt strygejern, en affugter hvis du tørrer tøjet indendørs eller måske en kombi-vaskemaskine med integreret tørretumbler.