Sådan undgår du madspild

Det skal du kigge efter, når i skal finde forlovelsesringe

Det er en skam at se så meget mad gå til spilde. Alene i Nordamerika smides ca. 40 % af al spiselig mad ud. Det er et kæmpe problem, som vi er nødt til at løse! Heldigvis er der nogle nemme skridt, du kan tage for at undgå at spilde din mad. Her får du nogle tips til, hvordan du kan undgå madspild.

Opbevar madvarerne korrekt

For eksempel skal du sørge for at opbevare frugt og grøntsager korrekt, når du har købt dem i supermarkedet eller på markedet. Hvis du stiller frugt på bordet, for at det skal se lækkert ud, så skal du også regne med, at det ikke kan holde sig lige så længe, som hvis du lagde det på køl.

Genbrug rester til nyt mad

Hvis du har lavet mad, og langt fra det hele blev spist, så lad vær at smide det ud og rydde det af vejen. Anvend dine madrester i den næste måltid, så du kan genbruge maden. Bare sørg for, at du ikke opvarmer maden for mange gange, end tilladt i følge Fødevarestyrelsen! – Hvis du ikke kan finde på en ret, så frys det ned, så hvis man en dag får lyst til det igen, så kan man lige tage det op.

Undgå at købe for meget mad

Når vi går nede i det lokale supermarked, så har vi tendens til at købe mere, end vi kan bruge. Hvis du ved fra sidste gang, at lasagnen ikke blev spist helt op, så lav en mindre portion, eller lav en dobbeltportion, så det kan holde sig i 2-3 mere.

Køb måltidskasse

Når du køber en måltidskasse, så kan du få aftensmaden leveret lige til døren. Det gode er, at du inden bestillingen, vælger hvilke rette du vil have, og hvor mange personer det er til. Her vil du få skræddersyet mængden efter hvor meget en person kan spise. På den måde, får man leveret del-portioner, og har store chancer for at kunne spise al maden op, uden at overspise. Se alle udbydere af måltidskasser på denne side.

Se, hvad du har i skabene

Mange af os har konserves og andre ting i vores køkkenskabe, men når det er gemt væk, så glemmer vi, at vi har det. Hvilket betyder, at man ofte får kigget på holdbarhedsdatoen, som er overskredet.

Her kan det være en god ide, når man beslutter dig for at lave en bestemt ret, at man lige kigger i skufferne og i skabene, om man nu har ekstra af tomatsovs for eksempel, eller pasta eller hvidløg.