Sådan vælger du den rigtige kontorstol til dig

En stor del af danskerne tilbringer mange timer af deres hverdag i en kontorstol. Derfor giver det kun mening, at det skal være en god stol. Stolen bliver nemlig en stor del af arbejdet, og som resultat, kan den have en stor indflydelse på din opfattelse af arbejdet.

Hvor meget af din dag sidder du ned?

I dagens Danmark arbejder de fleste med noget, hvor man sidder på en stol foran en computerskærm, og det har uden tvivl en effekt på vores krop. Derfor er det vigtigt at sørge for, at denne effekt ikke er negativ, og det kan du gøre en med god kontorstol. Du kan finde sådanne stole ved at klikke ind på https://www.inventarland.dk/.

Komfort og støtte

Det, der er allervigtigst i en stol, er komfort og støtte. Stolen skal kunne understøtte din vægt. Forskellige kropstyper passer til forskellige stole, så du skal finde en, der passer til dig og din krop. Derudover skal du være sikker på, at stolen giver dig nok støtte. Det betyder, at ryglænet skal være godt og stabilt, uden at stolen bliver for hård. Har du brug for lidt ekstra støtte, findes der flere stole, hvor du kan tilkøbe elementer såsom nakkestøtte og armlæn, som kan gøre en mærkbar forskel i hverdagen.

Konsekvensen af en ubehagelig kontorstol

Komfort og støtte skal prioriteres, fordi konsekvenserne af en dårlig stol kan være seriøse både for dit sind og for din krop. Hvis din stol er ubehagelig, kan du komme til at opleve muskelsmerter dagligt. Det er i sig selv træls, men det kan lede til endnu flere problemer over længere tid. Blandt andet kan det give søvnproblemer, hvilket også kan lede til flere problemer. Derudover vil din hjerne og din krop begynde at associere smerter med arbejdet. Det er naturligt for din hjerne at ville undgå smerter, og som resultat vil du begynde at hade dit arbejde; det er en ubevidst forsvarsmekanisme, der gør, at du får mindre lyst til at tage på arbejde, så du har mindre risiko for at opleve de unødvendige smerter.

Udseendets vigtighed

Som du kan se, er stolens komfort rigtig vigtig. Men udseendet skal faktisk heller ikke undervurderes. Dette er mest relevant for dig, der helt selv kan vælge hvilken stol, du vil arbejde i; for eksempel hvis du arbejder i dit hjemmekontor. Her er det vigtigt, at du vælger en stol, der faktisk også ligner en kontorstol. En kontorstol har et helt bestemt udseende, som man generelt ikke ser i almindelige hjem. Det betyder, at hjernen automatisk associere dem med arbejde, så du nemmere kan fokusere. Lad vær med at arbejde fra noget, der ligner en lænestol; den vil hjernen forbinde med afslapning, og som resultat vil det være sværere at koncentrere dig.

Din kontorstol

Selvom kontorstolen ikke er en decideret aktiv del af arbejdsdagen, kan den stadig påvirke dine konnotationer til jobbet. Vælg en stol, der er god at sidde i, og som du kan koncentrere dig i; det kan have en større effekt, end du måske går og tror.