Skab lys i mørket

I Danmark er det ofte mørkt. Vi har mange måneder hvert år, hvor vi må nøjes med korte dage. Der er mange timer i hvert døgn, hvor det er mørkt. Så må vi tænde lys i mørket og lyse op på andre måder.

Du kan skabe lys i mørket med stearinlys. Du kan også tænde loftslampen eller standerlampen. Så er der nogle gange, hvor du ikke er et sted, hvor du kan have levende lys. Nogle gange er der ikke nogen loftslampe, og der er ingen stikkontakt til en standerlampe. Sådan er det fx, når du er udenfor. Men så kan du lyse op med en lommelygte. En lommelygte kan bare være upraktisk, hvis du skal have hænderne fri. Så er en pandelampe smart. Sådan en kan du finde på www.batteribyen.dk.

Lys i panden

Har du brug for lys og dine hænder, så har du brug for en pandelampe. Med sådan en kan du lyse fra din pande. Det er som at have en lokkelygte siddende på hovedet. Du skal ikke bruge hænderne, og den lyser i den retning, du kigger i.

Skal du udenfor for at lave noget, så tag en pandelampe på hovedet. Så har du hænderne fri. Du kan frit lufte hunden, hente brænde, eller hvad du ellers skal udenfor.

En pandelampe kan også nogle gange være praktisk indenfor. Har du et loftsrum, hvor der ikke er installeret lys? Så kan du tage en pandelampe på, når du skal derop. Din lygte sidder i din pande, så du kan godt bære nogle ting med ned, eller du kan gå rundt og rydde op.

Bliv set i mørket

En pandelampe er smart, når du gerne vil kunne se noget, selvom det er mørkt. Du kan fx gå en aftentur med hunden og se, hvor du sætter fødderne. Når du skal samle op efter din hund, bliver det også nemmere. Fordi du kan se, hvad du laver.

Det er smart, at du selv kan se. Men det er også smart, at andre kan se dig. Hvis du lufter hund et sted, hvor der kører biler, så er lys en god idé. En pandelampe vil hele tiden lyse frem foran dig. Du kommer ikke til at vende den bagud eller lige op, så man ikke kan se den. Den vil lyse frem og vise bilerne, at der går nogen der.

Husk også altid reflekserne, når du bevæger dig ud i mørke. Lufter du hund, så få gerne nogle reflekser på den også.

En praktisk lommelygte

Du er måske vant til, at det er en lommelygte, du skal have med. Sådan en kan hjælpe dig med at se i mørket. Men en pandelampe er mere praktisk på mange måder. Med den kan du også se i mørket, men du har hænderne fri. Du skal heller ikke tænke på at rette den den rigtige vej. Den vil hele tiden lyse i den retning, du kigger i. Den vil følge dit blik.

Der er ikke nogen mere praktisk lyskilde, du kan tage med dig, end en pandelampe.