Vigtigheden af en varieret kost – og hvorfor det er så vanskeligt at forny sig

Vi kender alle kostpyramiden, og vi er helt med på vigtigheden af at spise varieret. Vi ved godt, at vi skal være dækket ind med mineraler og vitaminer, og vi har lært, hvordan vi bør spise. 

Alligevel er der alt for mange os, der ikke spiser varieret og hensigtsmæssigt. 

En travl hverdag og begrænset tid 

Mange af os har en travl hverdag. Vores dage er fyldt ud med arbejde, fritidsaktiviteter, børn og familie, og det er svært at prioritere indkøb og madlavning. Vores kalender er så tæt pakket, at vi må hente tid, hvor vi kan, og derfor bliver madlavningen ofte nedprioriteret. 

Vi bikser nogle rester sammen, bestiller take-away, eller griber nogle hurtige færdigretter på vejen hjem. Ofte ender vi med at spise det samme, som vi plejer – vi mangler inspiration og fantasi til at finde på noget nyt.

Faren ved at spise som vi plejer

Det tager tid og kræver energi at forny sig i køkkenet. Vi skal hente inspiration til nye retter, ændre i vores indkøbs rutine og følge en opskrift vi ikke kender. Dette kan virke ganske uoverskueligt i en i forvejen hektisk dag, og vi er derfor tilbøjelige til at “gøre som plejer”

Når vi går efter nemme retter og hurtige løsninger, så sker det ofte, at vi ikke sikrer os, at vi spiser varieret. Dette resulterer i, at vi ikke har overblik over, om vi reelt får, hvad vi har brug for i vores daglige kost.

Varieret kost og mere tid kan godt sameksistere 

Det er heldigvis muligt at prioritere både at spise rigtigt og spare tid. Med en måltidskasse fra Hellofresh er du sikret både og.

Maden er klargjort og let at gå til. Måltidskasserne leveres til din dør i et tidsrum, du vælger. Din madplan er udtænkt af kosteksperter, og sikrer dig en sund, varieret kost. Som en ekstra bonus, så smager det fantastisk – og du får inspiration til at forny dig. 

Med en rabatkode Hellofresh kan også du prioritere både din sundhed og din tid. God appetit.