Hundevenlig indretning

Et hjem uden en hund er bare et hus. Sådan lyder et citat, som blandt hundeelskere er ganske genkendeligt. Der er ikke noget mere hyggeligt end at komme hjem til sin logrende firbenede ven efter en lang arbejdsdag. Eller at gå en skøn tur i naturen for at lufte sin hund, samtidig med at man får ladet sine egne batterier op.

Men med en hund kommer der også pligter og udstyr. Sidstnævnte kan være en sjov fornøjelse, når det kommer til at shoppe den helt rigtige hundesnor, et flot halsbånd, en madskål og ikke mindst en blød og rar hundeseng.

Hyggelig bohéme eller stilrent og minimalistisk?

Det er vigtigt for din hund, at den har et sted at hvile, der er helt dens eget. Derfor er en hundeseng på en fast placering i hjemmet uundværlig for menneskets bedste ven. Til gengæld er det også et forholdsvist stort møbel, som du skal have stående i dit hus eller i din lejlighed. Så det gør naturligvis ikke noget, hvis den også rent stilmæssigt passer ind i resten af indretningen.

Derfor er det ganske heldigt, at der findes hundesenge til enhver smag. Både små, pjuskede modeller, der passer ind i det afslappede hjem. Og senge i firkantede former med ben i stållook og læderlignende overflade, der snildt ville kunne passe lige ind i en stilren stue.

Har din hund samme smag som dig?

Selvom der findes mange forskellige modeller indenfor hundesenge, så er det allervigtigste, at din hund kan lide at bruge den. Hundekurven skal være et roligt helle, hvor hunden altid kan være sikker på at finde fred og ro, hvis den har behov for en pause fra snak, leg og kæleri. Og så nytter det ikke noget at have valgt en pæn model, der passer lige ind i hjemmets indretning, hvis ikke hunden bryder sig om at ligge i den.

Dernæst har det også betydning, om hundesengen passer dyret i størrelsen. En god huskeregel er, at hunden skal kunne ligge fladt ned på siden i sin kurv uden at støde på kanterne. Skal den krumme sig sammen for at være der, så er kurven for lille. Er der plads omkring den, når den ligger udstrakt, så er hundesengen for stor. Nogle hunderacer for det tilmed for varmt, hvis hundesengens sider er for tykt polstrede. I sådanne tilfælde kan man i stedet vælge et tæppe eller en helt flad model uden sider.